Сигналите за каране в насрещното стават все повече

 

Пълен абсурд на автомагистрала "Тракия". Колона от десетки автомобили и камион са карали в насрещното в продължение на повече от 20 километра. За случая сигнализира зрител на Нова телевизия, който е заснел и клип от тази нощ и който изпрати в рубриката ни „Моята новина”. Според него до опасната ситуация се е стигнало след указания на пътните полицаи. 

 

Край Стара Загора снощи заради катастрофирал автомобил десетки коли навлязоха в насрещното. Следите от удара все още личат. По-големият проблем обаче е, че заради инцидента полицаите са отклонили движението в насрещното платно. Само късметът е предотвратил още по-голяма трагедия. 
 

На 214-и километър автомобилът се преобръща по таван. Тежкият инцидент блокира и без това затрудненото движение в участъка с ремонти. Почти денонощие след жестокия инцидент следите от него все още личат между мантинелите на магистралата.

 

В трафика попада и Пенчо Кехаяминчев. Прибирал се от Бургас към София, когато става свидетел на инцидента. По-неприятната изненада обаче предстои.

 

"В един момент се оказа, че полицията може би нежелателно ни е насочила в насрещната лента. От начало си мислех, че е някакъв филм. Просто беше ужасно”, разказва Пенчо.

 

След 5 км каране в насрещното, на отбивката за Стара Загора, Пенчо успява да обърне в правилата посока – към София. Колите пред него обаче продължили. Шофьорът подава сигнал и на телефон 112. Най-вероятно чак до отбивката за Чирпан обаче подведените водачи били принудени да карат в насрещното.

 

Полицията в Стара Загора започна проверка по сигнала, а докато приключи - отказа коментар. Работещите в този участък на „Тракия” разказват, че инцидентите там не са рядкост.

 

Сигналите за каране в насрещното стават все повече. Последният санкциониран за каране в насрещното е шофьорът на автобуса, който обърка движението около „Руски паметник”. Заради зачестилите сигнали, особено по магистралите, депутати предлагат сурови санкции за нарушителите. Идеята е за каране в насрещното да се плаща глоба от 3000 лева и да се отнема книжка за половин година. 

 

Репортер: Димитър Иванов