Тече досъдебно производство за склоняване към самоубийство

 

Откриха мъртъв изчезналия студент от Пловдив. Тялото на 20-годишния Момчил Семерджиев е намерено в неделя вечерта на южния склон на Младежкия хълм в града, в подножието на скали, намиращи се над Стоматологичния факултет. 

Още по темата

 

От прокуратурата съобщиха, че при огледа не са открити данни за насилствена смърт. До тялото са открити документи за самоличност и мобилни телефони. Момчето е намерено с два счупени крака.

 

Младежът изчезна на 19 септември през нощта, броени дни след като се върнал от бригада в САЩ. Близките му нямат обяснение за случилото се.

 

„Беше в приповдигнато настроение. Беше щастлив, че се връща вкъщи и ще види познатите и приятелите си”, разказа преди няколко седмици пред Нова телевизия брат му Явор. За да отпразнуват завръщането му, на 18 септември Момчил събрал приятелите си вкъщи. След полунощ се качили на Альоша и всеки тръгнал да се прибира.

 
„Към 01:00 - 01:30 получих обаждане от него, че е пред вкъщи и трябва да му пусна ключовете, защото той нямал в него. Аз тогава не бях вкъщи и му казах, че след около 15-20 минути ще се прибера и трябва или да ме изчака, или да звънне на нашите родители, които са си вкъщи. След 20 минути се прибрах, но него го нямаше”, обясни тогава Явор. 

 

По случая тече досъдебно производство срещу неизвестен извършител за подпомагане или склоняване към самоубийство и последвало такова. Текат разпити на свидетели, назначени са експертизи. 

 

Близките на Момчил са в шок. Те смятат, че става дума за убийство. 

 

Репортери: Илиян Велков и Благой Бекриев