25-годишният Янко Чакалов е карал без книжка

 

Пиян шофьор без книжка е убил 3-годишно дете в сливенския квартал "Речица". Инцидентът станал пред дома да детето на ул. "Изгрев" в събота вечер, а 25-годишният мъж с инициали Я.Х. избягал от произшествието.

 

Момиченцето е било на пътното платно, когато е ударено от автомобила. Детето е било с родителите си. Мъжът живее в същия квартал, открит е от полицията и е арестуван за 24 часа. Прокуратурата поискала удължаване на престоя му зад решетките за 72 часа.

 

Във вторник Окръжният съд в Сливен ще се произнесе по искането на обвинението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

 

След като е заловен в дома си, мъжът е тестван за алкохол, дрегерът отчел 0,64 промила. В момента се изяснява дали Чакалов е шофирал пиян, или е употребил алкохола след инцидента. 

 

По случая са разпитани 10-ма свидетели. Назначени са автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

 

Я.Х. е осъждан за управление на МПС без книжка и му е наложено наказание лишаване от свобода за три месеца. Изпълнението на присъдата обаче било отложено за изпитателен срок от три години. Мъжът прегазил детенцето именно в този изпитателен срок.

 

А днес министри от кабинета ще обсъдят какви да са санкциите за пияните шофьори и участниците в незаконни гонки: