Руски изтребител наруши въздушното пространство на страната

 

Русия е информирала Турция, че нарушаването на турското въздушно пространство край сирийската граница на 3 октомври е било резултат от "навигационна грешка", съобщи "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на източници от турската армия.

 

Според информацията руски СУ-30 е навлязъл на няколкостотин метра в турското въздушно пространство над град Яйладагъ, окръг Хатай, в събота, но се е върнал в пространството над Сирия след получено предупреждение, уточнява БТА.

 

Руските власти са информирали турския военен аташе в Москва за грешката, съобщиха източници от руското посолство в Анкара. 

Още по темата


Руският летателен апарат е напуснал турското въздушно пространство в посока Сирия, след като е бил прихванат от два изтребителя Ф-16 на турските ВВС, които патрулирали в района, беше посочено в огласено днес изявление на турското външно министерство.


Министерството е повикало посланика на Русия, за да протестира срещу нарушението, а външният министър Феридун Синирлиоглу е разговарял с руския си колега Сергей Лавров, както и с ключови партньори от НАТО.