Репортер, оператор и шофьор изпитаха агресията на жителите на ромската махала

 

Екип на Нова Екип на Нова беше нападнат от жители на ромската махала на Самоков.


Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов отидоха на мястото, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, по прякор - Пиже. Той е човек със седем присъди, попадал неведнъж в разследванията на Нова за кражби на ток в махалата.

Още по темата


Местните жители обаче посрещнаха екипа на Новините с ритници, юмруци, блъскане и крясъци.


След кратка схватка пред очите на кандидат-общинаря и с участието на сина му, операторът Михаил Кръстев е ритан и удрян с юмруци в лицето, камерата му - счупена, а жената-репортер в компанията се разминава само с блъскане. Защото иска да пита…


Най-тежко е ранен шофьорът Валентин Иванов, нападнат през отворения прозорец на колата му. Той е със охлузвания, оток на лицето и високо кръвно налягане.


„Удари ме човек с качулка. Започна да ме блъска. Опитах се да му обясня, че не е нужно да проявява подобно отношение, но не успях”, разказа шофьорът.


След 3-минутния сблъсък с групата на Пиже, екипът на Нова прекарва часове в полицията. В двора на районното случайно се натъква на главния герой в историята - Пиже. Явно, разчитайки, че камерата е била счупена навреме, той отрича да е бил на мястото на инцидента. 


По-късно през деня, той и компанията му са разпитани от полицията, а жандармерия е изпратена да пази ромската махала. Там боят над журналисти е тема номер едно за бъдещите избиратели.


Към 19.00 ч. в ареста вече бяха петима от участниците в побоя, сред които и синът на Пиже.

 

Разказа на Надя Ганчева в разговор с Милен Цветков гледайте във видеото по-долу: