Вместо да измъкнат пари се озоваха в ареста

 

Измамници опитаха да вземат пари от полицията в Кърджали, но се озоваха в ареста. Те се обадили в районното управление, в опит да измъкнат 9 000 лева за парна инсталация, но ударили на камък. Трима са в ареста.

 

Разкриването на телефонната измама започнало от дежурната част в районното управление в Кърджали. Измамниците са се оказали истински каръци, позвънявайки на градската линия на районното управление, а дежурната служителка бързо се е досетила за какво става въпрос и е успяла да стане част от тяхното театрално представление.


 
В събота вечерта на телефона в районното управление звъни мъж, който се представя за далечен роднина на служителката, която вдига телефона. 

 

„Започна да обяснява как е поръчал два котела за парна инсталация в голям супермаркет в града и трябва да даде 9 000 лева. Намеси се в разговора и мним управител на супермаркета, който заяви, че трябва до половин час да се плати поне половината от сумата като капаро, за да може да се запази стоката, за да може да си я получи този мой мним роднина”, обясни Ралица Хаджиева, мл. оперативен дежурен. 


 
Тя влиза в роля. Уговаря среща с измамниците, на която изпраща своя колежка и патрул.


 
На срещата с кола пристигат трима телефонни измамници. Нещо им подсказва, че са попаднали в клопка и бързо потеглят. Но полицията вече знае кои са. Минути по-късно колата им е спряна, а те - задържани. Присъда обаче едва ли ще има, защото пари така и не са предадени.

 

Това не е първият случай, в който ало-измамниците нарочват за своя жертва униформени. 
Разследаването на каръшкия опит за измама на полицията продължава.
 


Само в рамките на около месец това е втората крупна телефонна измама, разкрита от полицаите в Кърджали.