След нападението трима души са в ареста с обвинения за хулиганство

 

Свалиха имунитета на нападателя над нашия екип. По искане на прокуратурата ЦИК даде разрешение Трайчо Василев, известен с прякора Пиже, да бъде задържан за 72 часа. В ареста вече са част от сподвижниците му. За ситуацията в Самоков, защо криминално проявени могат да се кандидатират на избори и има ли райони-табу за журналистите, разказват нашите репортери Надя Ганчева и Калина Влайкова.

 

Още по темата

Опитът доказа, че в този квартал в Самоков не се влиза без полиция. Дори ако искаш да вземеш интервю от кандидат за общински съветник.  


„Аз от мое име и от ръководството се извиняваме към екипа на Нова телевизия”, каза Бат Сали.
Опитът доказа и че кандидат за общински съветник може да бъде човек с основно образование, осъждан 7 пъти за хулиганство, нанасяне на телесна повреда и закана за убийство към полицай. Какъвто е Трайчо Василев.


„Всеки български гражданин има право да участва. Изборният кодекс позволява да участват”, добавя Бат Сали.


Има право, докато не участва в побой над някого. А тогава става ясно, че лидерите на партията не знаят за миналото му, а тези, които са го номинирали са искали да го превъзпитат – като го вкарат във властта.


„Реишихме да го отзовем. Какво е концепция – това е виждането на определена личност за развитието на квартала”, коментира още Бат Сали.


Дали концепцията на Трайчо Василев е била да вземе на концесия ромския квартал, не стана ясно. Не стана ясна и концепцията на четвъртия в листата на ДПС – Сашо Водката. Друг герой от разследването ни за незаконното Енерго в Самоков.


„Докажете, мен и Пиже да сте ни виждали да закачаме? Докато не ни хванете на място, няма какво да ни кажте”, коментира Сашо Водката.


Концепциите останаха неясни. Изясни се обаче, че някои кандидати за общински съветници имат право и да лъжат.  


Повече по темата гледайте във видеото.