Структурата на ДПС в Самоков може да бъде разформирована, каза лидерът

 

"ДПС приветства решението на прокуратурата да снеме имунитета на кандидата за общински съветник Трайчо Василев-Пиже. Крайно време е в България да има осъден за посегателство срещу журналист", заяви в Арбанаси лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от Дарик радио.

 

Още по темата

Още на първото заседание на Централното оперативно бюро след предизборната кампания Местан ще постави въпроса за политическата отговорност на местната структура в Самоков, която е номинирала подобни кандидати за общински съветници.

 

„Не изключвам вариант, при който тази структура да бъде разформирована, да се проведе нова конференция и да се избере ново ръководство на партията ни в Самоков", заяви Лютви Местан.

 

По думите му всяка политическа сила при подобни ситуации трябва да може да преодолява партийното си его и партиен интерес.

 

"Нека да загубим гласове заради тази позиция на председателя на партията и на партията ни. Не искам гласа на нито един български гражданин, който би посегнал на журналист. Ние можем и без него", подчерта Местан, който още веднъж категорично осъди покушението срещу журналист в Самоков.

 

За краткото време на номинациите е физически невъзможно да провериш житието и битието на всички кандидати, обясни още председателят на ДПС. Според него във всяка партия има нужда от повече прецизност и отговорност при издигане на кандидатите.

 

Източник: Dariknews.bg