Той и баща му са напуснали страната през Русе, но са задържани навръщане

 

18-годишният шофьор, който беше задържан за убийството на 62-годишен мъж в района на планината Витоша в понеделник вечерта, има книжка от две седмици.

 

Още по темата

Полицията е намерила автомобила, с който е прегазен възрастния мъж. Предното му стъкло е счупено, липсват и парчета от бронята и фаровете на автомобила. С друга кола младежът и баща му са напуснали страната през Русе, но са задържани навръщане от органите на МВР.

 

Инцидентът е станал в понеделник вечерта в участъка между "Тихия кът" и "Мечката". В колата-убиец освен 18-годишния шофьор е имало още трима души. 

 

„Всички тези млади хора са възприели прегазването, възприели са, че е отнет човешки живот”, коментира главният секретар на МВР Георги Костов. До задържането обаче в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, с които са говорили след престъплението. 

 

Главният секретар на МВР обясни, че младежите са пили преди да се качат в автомобила.  Тялото на възрастния мъж е намерено на следващия ден от случайно преминаващи туристи. От полицията обаче отричат в случая да става дума за гонка.  „Говорим за правоспособен от две седмици младеж, на когото някой му е предоставил не лош автомобил”, коментира Костов. 

 

На 18-годишния младеж ще бъде повдигнато обвинение за пътно-транспортно произшествие със смърт и ще остане в ареста 72 часа.