Повдигнаха обвинение за хулиганство на Трайчо Василев

 

Обвинения за Трайчо Василев-Пиже. Кандидатът за общински съветник, който участва в нападение над екип на Нова телевизия, вече е в ареста за 72 часа. Част от най-близките му хора обаче остават кандидати за местната власт. 

 

Пиже вече е задържан, има и обвинение за хулиганство. Бърз поглед върху листата на ДПС в Самоков пък показва, че поне първите четирима са подбирани на принципа роднина-престъпник. Ще избяга ли обаче и този път Трайчо Василев от дългата ръка на закона провери екип на Новините на Нова. 

Още по темата

 

Пиже вече не е и кандидат за общински съветник от ДПС. Не седемте му присъди спряха полета му към властта. Пречка по пътя му се оказаха журналистите, които бяха посрещнати с юмруци в махалата в Самоков. Наказанието, което Василев може да понесе, е от 1 до 10 години затвор.

 

"Абсолютно еднозначно приветстваме решението на прокуратурата да снеме имунитета на кандидата за общински съветник Трайчо Василев с един странен прякор. Крайно време е да има осъден за нападение над журналист”, заяви от своя страна Лютви Местан. 

 

Той намекна, че се клати и стола на местния лидер в Самоков Александър Методиев-Бат` Сали.

 

"Ще поставя категорично въпроса за политическа отговорност на местната структура и не изключвам вариант, при който тази структура да бъде разформирована, да се проведе нова конференция и да се избере ново ръководство на партията в Самоков”, коментира още Местан.

 

В махалата в града обаче всичко е постарому. Много от хората подкрепят Пиже, както и четвъртият в листата Борис Илиев-Сашо Водката. Той и Пиже били единствените, които им помагат. Именно те са разследвани за така нареченото частното енерго в града. Пиже и Водката обаче не са единствените интересни в листата за общински съветници. Номер три е зетят на Бат` Сали - Иван Атанасов.

 

Утре Софийски градски съд ще трябва да реши дали и четиримата арестувани за нападението ще останат за постоянно в ареста.

 

Репортери: Десислава Георгиева, Вероника Димитрова