В болница остават част от пострадалите при инцидента

 

В болница остават част от пострадалите при тежката верижна катастрофа на магистрала „Хемус” вчера. 14 души бяха ранени, повечето от които прекараха нощта в големите столични болници. 

Още по темата

 

Хората са основно със счупвания на крайници. Сред пострадалите са и 9-годишно момиченце, както и бременна жена. За щастие, няма нито един човек с опасност за живота. 

 

Движението по магистрала "Хемус" беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, която стана вчера по обяд. Над 50 коли се удариха в тунел „Витиня”. Загинаха трима души. 

 

Всичко започва от товарен автомобил, движещ се с висока скорост, който ударя микробус пред него. След сблъсъка тирът се завърта и запушва движението в тунела и така се стига до тежката верижната катастрофа. Лошите метеорологични условия са допринесли допълнително за мащабите на тази катастрофа. 

 

Инцидентът предизвика километрично задръстване, в което попада и линейка с донор, бързаща за животоспасяваща операция. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Търси се основната причина за катастрофата.