Започват операциите на най-тежко пострадалите

 

Започват операциите на най-тежко пострадалите след вчерашната жестока верижна катастрофа в тунела „Витиня”. Инцидентът отне три живота, а 14 души пострадаха в размазаните над 50 автомобила. 

 

Движението по магистрала „Хемус” беше възстановено още в 2.00 часа през нощта след близо 14-часово разчистване. Тунелът е много добре опесъчен, така че и да е имало разлято гориво на пътя, вече опасността е премахната. 

Още по темата

 

Сочат се две причини за тежкия инцидент. Според официалната на МВР е несъобразена скорост и неспазване на дистанция между колите. Според версията на потърпевшите обаче причината е именно разлятото гориво на пътя. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

 

Както вече стана ясно, шестима от пострадалите са настанени в „Пирогов”. В момента един от тях е в операционната. Сред тях е и дете на 9 години. От лечебното заведение обясниха, че пациентите са в стабилно състояние и без опасност за живота. Провеждат се редица изследвания, за да се установи при кого се налага оперативна намеса. 

 

Що се касае до детето, то е настанено в Клиниката по неврохирургия. Там е и неговата майка, но тя е като придружител, а не като пациент. Тя има счупване в областта на носа – травма, която не изисква хоспитализация. 

 

В болница „Света Анна” са настанени още четирима души, които са пострадали при катастрофата. Двама в момента се оперират. Други двама пациенти, които са настанени в частна болници, също са в стабилно състояние. 

 

Репортери: Мария Милкова, Кремена Тодорова