Автомобилът е със сериозни поражения след палежа

 

Лекият автомобил на кандидат за кмет на Ямбол бе взривен тази нощ. Колата на Неда Карска, номинирана за кмет от НФСБ, е била паркирана на една от централните улици в града. Няма други засегнати коли, няма щети и за близките жилищни кооперации.


Силен взрив е събудил хората, живеещи наоколо, малко след полунощ. Колата е със сериозни поражения след палежа.


„Силен взрив беше, аз помислих че или нещо стъклария падна от някъде, прозорци ли събориха, какво стана”, каза Станка Маринова.


Адвокат Неда Карска, която се кандидатира за втори път за кмет на града след местните избори през 2011, твърди, че до момента не е имало заплахи срещу нея, но подозира, че повод за палежа е участието и в предизборната кампания.


„Очаквах някакво посегателство и от тази гледна точка автомобилът, който управлявам, не го спирам вече пред дома си, спирам на различни места в града, но явно съм била проследена къде съм паркирала и са го запалили. Страхувам се за живота си, както за живота на моите деца и на цялото ми семейство”, обясни Неда Карска, кандидат за кмет на Ямбол.


В началото на март беше подпалена и изгоря напълно колата на друга ямболска адвокатка, сега кандидат за общински съветник от листата на същата политическа формация. Извършителите и поръчителите и на този палеж все още не са разкрити.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Валентин Иванов