27-годишната Галя Петрова поиска прошка

 

Двегодишна условна присъда с пет години изпитателен срок получи майката-побойничка, която преди седмица наби учителка в Сливен. Инцидентът се разигра пред очите на децата в класна стая на 6-то основно училище в града. Днес в съдебния коридор майката Галя Петрова емоционално се извини на учителката.

Още по темата


„От все сърце ви се моля, от душа и сърце ви се моля, моля ви се госпожо, ръка ви целувам. Никога няма да постъпвам така повече”, каза майката Галя Петрова.


Преди седмица 27-годишната Галя Петрова се е държала далеч по-различно. Ядосана тя нахлува в класната стая и без да коментира насинява с юмрук окото на учителката Янка Цанева. По-късно майката разказала, че детето се оплакало от педагожката, че го ударила предния ден. Днес в съда учителката не коментира наложеното наказание на побойничката и подходи снизходително.


„В момента просто я съжалявам с изключение на това, което ми нанесе и обидата, че не по този начин се постъпва. Надявам се да е разбрала”, каза битата учителка Янка Цанева.


След този случай пропускателният режим в училището е затегнат, а преподавателите са стартирали национална подписка срещу насилието над учители.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Зоран Петров

 

Припомнете и какво каза битата учителка Янка Цанева веднага след случилото се.