Причината – сбиване в заведение в Плевен

Борислав Георгиев, кандидат за общински съветник в Плевен, е участвал в сбиване в заведение в града и дори е ударил управителя на клуба. Именно поради тази причина главният прокурор е внесъл в петък искане в ЦИК за сваляне на имунитета му. Ако това се случи, Георгиев го очаква задържане и обвинение за хулиганство. 

 

Сбиването е станало на 3 октомври след събиране на симпатизанти на “Левски“ за откриване на фен клуб в град Плевен. Част от феновете посетили заведение в града, където пили алкохол. Малко след полунощ шестима от тях, сред които и Борислав Георгиев, се отправили към друго заведение, където взели в пререкания с управителя на клуба, който решил да не ги пусне вътре.

 

Феновете започнали да бият управителя на клуба и счупили вратите на клуба и столове, намиращи се пред него и хвърляли бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека. На място пристигнали полицаи, които успели да възстановят обществения ред.

 

Преди дни беше свален имунитетът на Трайчо Василев-Пиже, който нападна екип на Нова в Самоков. След това той сам се предаде на полицията.