Бийгълът Алис е със сериозни травми, извършителят на посегателството не е известен

 

Любители на животните се събират в събота на протест в Хисаря, за да изразят възмущението си от жестокия побой на куче, извършен в града преди около седмица.


Пострадалата Алис е от породата бийгъл. След упражненото над нея насилие, тя има разкъсани мускули, разтежение на челюстта и тежка черепно-мозъчна травма. Прекарва няколко дни на системи. 


Всичко започва, когато стопаните на Алис забелязват, че тя е излязла от къщата. Намират я малко по-надолу по улицата, в изключително тежко състояние. Забелязват и един от съседите си да се отдалечава от мястото на побоя с метална тръба в ръка.


Заподозреният отрича. Казва, че кучето му е нападнало Алис, след като тя започнала да дави кокошките му. Ветеринарите обаче са категорични, че по тялото на бийгъла няма следи от атака от друго животно.


Ако вината на господина с предполагаемите удушени кокошки бъде доказана, го грозят до 3 години затвор и глоба до 5000 лева, каза в студиото на „Събуди се” гл. инсп. Румен Богоев, началник сектор в Главна дирекция „Национална полиция”.


Коментара по случая на ветеринарния лекар Мила Бобадова, Роро и главен инспектор Румен Богоев гледайте във видеото.