Причината - събитията от последната нощ

Заради събитията от последната нощ прокуратурата ще поиска от Народното събрание сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров и на Десислав Чуколов. По случая вече е образувано досъдебно производство за хулиганство. Парламентът обаче няма да се събере поне още две седмици. До 25 октомври, когато са местните избори няма да има заседания. 

Още по темата

 

На брифингът на прокуратурата в Съдебната палата реши да присъства и самият Волен Сидеров. „Не съм удрял нито полицай, нито цивилен, нито във Варна, нито тук”, категоричен беше той.

 

Тази нощ в центъра на София Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче, защото според него там се продавали наркотици. Свидетели на случката разказват, че политикът е проявил агресия към собствениците на магазина.

 

Според сигнала, подаден до МВР "депутати от парламентарно представена политическа сила във видимо нетрезво състояние, се се държали грубо и арогантно със собствениците на магазин за алкохол и цигари".

 

Служители от икономическа полиция все пак провериха магазинчето, но не откриха нищо нередно. Разследването на Сидеров и компания приключи след 4.30 ч., а след това за случката напомняше единствено последната останала да дежури патрулка.