Най-малко 30 души загинаха в турската столица

Към момента няма информация за пострадали българи при взривовете в Анкара по-рано днес, съобщи за Дарик радио говорителят на външно министерство Бетина Жотева. 

 

Още по темата

Последната информация от турските медиите е, че по-рано днес при взривовете в Анкара са загинали най-малко 30 души, а 126 са ранените. Кървавият инцидент стана в близост до централната гара в града. 

 

Турският президент Реджеп Таип Ердоган остро осъди атаките. „Целта на нападението е да се разедини единството на турското общество и мира в страната”, заяви той и призова за солидарност като отговор на терора.

 

Държавата и всички институции работят по случая. Убеден съм, че всички виновници ще бъдат изправени пред съда в най-кратък срок от време”, заяви президентът в съобщение, разпространено от кабинета му. Според турското правителство става въпрос за терористично нападение. 

 

Българският президент Росен Плевнелиев изпрати съболезнователна телеграма до турския си колега по повод трагичния инцидент в Анкара. Държавният глава остро осъжда терористичния атентат в Анкара, довел до десетки невинни жертви и ранени. Според държавния глава е недопустимо мирна демонстрация да бъде превръщана в трагично събитие.

 

Президентът призовава международната общност да обедини усилия и да се изправи срещу тероризма във всичките му форми. Използването на насилие е недопустимо, посочва държавният глава в телеграма до турския президент Реджеп Ердоган.

 

Държавният глава изразява съболезнования към семействата на загиналите в този кървав акт и пожелава бързо възстановяване на пострадалите при атентата. Президентът Плевнелиев се надява организаторите и извършителите на този нечовешки акт да бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона.