Според съда, той може да се укрие, ако излезе от ареста

 

18-годишният шофьор Дани Мохамед Фахд ал Келани, който прегази мъж в района на Витоша, остава в ареста, реши Софийският градски съд, съобщи БГНЕС.

 

Съдът реши, че може да се направи прецени обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен и че има реална опасност той да се укрие.

 

Две от момчета, пътували с него в колата в деня в инцидента разказали, че  те са поискали да спрат и да видят какво се е случило с блъснатия човек, но 18-годишният младеж отказал. Дани Мохамед Фахд ал Келани беше задържан тази седмица за убийството на 62-годишен мъж в района на планината Витоша. По информация на МВР има книжка от две седмици.

 

Още по темата

 

Инцидентът е станал в понеделник вечерта в участъка между "Тихия кът" и "Мечката". В колата-убиец освен 18-годишния шофьор е имало още трима души. 

 

„Всички тези млади хора са възприели прегазването, възприели са, че е отнет човешки живот”, коментира преди дни главният секретар на МВР Георги Костов. До задържането обаче в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, с които са говорили след престъплението. 

 

Главният секретар на МВР обясни в петък и, че младежите са пили преди да се качат в автомобила.