Още 28 души са в критично състояние

Броят на загиналите в кървавите атаки в турската столица Анкара достигна 86 души, други 186 са ранени, 28 са в критично състояние. Заради недостига и на лекари-патоанатоми в Анкара пристигнаха техни колеги от Истанбул. 

Още по темата

 

„Версията, по която се работи в момента е, че експлозиите са дело на две камикадзета. Има мъртви, които е невъзможно да бъдат идентифицирани“, заяви главният прокурор Харун Кодалак, цитиран от БГНЕС. Разследващите в Анкара се натъкнаха на съобщение в Twitter, което би могло да е свързано с взривовете.

 

Тази нощ потребител на социалната мрежа с профилна снимка на Ленин е написал: „При най-ужасната възможност може да се случи Суруч-2. Митингът е разрешен юридически, но може да се обърне към политическите стоножки и дори това може да осигури възможността за този удар“. Съобщението има и прощален характер.

 

 „Утре ако умра там, да не казват, че не обичам родината си“, е написал същият. Междувременно веднага след експлозиите достъпът до Twitter и Facebook в Турция бе силно ограничен. Съветът за радио и телевизия пък забрани новините, свързани с атентата. Забраната е изпратена до всички доставчици на медийни услуги в Турция, мотивите за нея са съобразени със законите за националната сигурност и за електронните медии.