Депутатът коментира среднощния екшън в София, в който участва лидерът на „Атака”

 

„Там, където има полицаи и Волен Сидеров присъства, задължително става проблем”, заяви Явор Нотев от „Атака” в предаването „Здравей, България”. 

 

Той коментира среднощния екшън в София, в който участва Волен Сидеров, както и предишните му участия в подобни ситуации.  

Още по темата

 

Според Нотев полицаите трябва да въдворяват ред, а не се получавало така.

 

Запитан дали един народен представител има право сам да предотвратява престъпление и какви са всъщност правата му, Нотев обясни, че те са като на всички останали граждани. 

 

„Не виждам нищо, което да квалифицирам като деяние, нарушаващо обществения ред с особена дързост и цинизъм, както е формулирано”, заяви Нотев, гледайки видеото от пекът вечер. 

 

Самият той признава, че ако има сигнал, че някъде се продават наркотици или цигари без бандерол, би отишъл в офиса си, където да напише сигнал. 

 

„А когато реагира човек, темпераментен като Волен, веднага се поставя въпросът”, коментира Явор Нотев. „Десислав Чуколов веднага е звъннал на тел. 112 и са чакали полиция”.

 

Нотев заяви, че полицаите много добре са се ориентирали в ситуацията. 

 

„Десислав Чуколов подава сигнал, Волен Сидеров поддържа информацията от този сигнал, а вие питате защо не са арестувани”, коментира Явор Нотев. 

 

По думите му обектът е трябвало да бъде затворен и обискиран, защото през това време стоката може да бъде подменена. 

 

Двамата депутати се заели със случая, след като гражданин ги спрял на улицата и им показал кутия цигари без бандерол, която била закупена от въпросния клекшоп.

 

„Там на това място е редакцията на вестник „Атака” и студиото на „Алфа”, там Сидеров стои до късно на работа, нямам никакво основание да го питам дали е излязъл от кръчмата, пиян ли е бил”, допълни още Явор Нотев. 

 

Той заяви още, че по време на работа Сидеров никога не избухвал.

 

„Води оперативки и съвещания с изключително тих и премерен тон. Общува в една изключително обрана рамка”, заяви Нотев. 


Целия разговор гледайте във видеото!