Апелативният съд отмени присъдата на Христос Боскос и замени глобата с по-малка

 

Протест имаше в Пловдив срещу отменената присъда на гръцкия студент Христос Боскос. Преди година младежът прегази ученичката Катерина Матеева на автобусна спирка. На първа инстанция той получи 2 години условно, но преди дни Апелативният съд я замени с глоба от 5000 лева. Недоволни от отмяната се организираха в социалните мрежи на спонтанен протест в центъра на Пловдив.


На протеста се събраха около 10 души. Дойдоха и родителите на пострадалото момиче Катерина Матеева. Хората пред съда настояха за по-тежки присъди за шофьорите-убийци, както и за тези, които причиняват тежки катастрофи и за спешни промени на законодателството, защото по думите им виновните шофьори се отървавали с по-леки наказания.

 

 


Общественото недоволоство в Пловдив се взриви, след като Окръжният съд в града намали присъдата на гръцкия студент. Той блъсна 16-годишното момиче на автобусна спирка в центъра на града.


Съдът отмени и обезщетението, което родителите трябваше да получат от 12 000 лева за претърпените вреди.


Протестиращите получиха разрешение за протест за сряда от 17:30 часа, когато отново ще се съберат пред съда, за да протестират срещу намалената присъда на гръцкия студент.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев

 

Снимка: БГНЕС