Според прокуратурата лидерът на "Атака" е извършил хулигански действия

 

Ново искане за имунитета на Волен Сидеров. След среднощния екшън в петък,  днес главният прокурор настоя  парламентът да свали защитата от лидера на „Атака” и неговия съпартиец Десислав Чуколов. Народното събрание обаче е ваканция до изборите за местна власт. 

Още по темата

 

Според прокуратурата, доказателствата сочат, че двамата са извършили хулигански действия. Освен това те оказали съпротива на полицаи, а действията им се отличавали с изключителен цинизъм и дързост. Установено било и че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи.

 

Това е версията на прокуратурата. Версията на депутатите обаче е доста различна.  „Нищо хулиганско не съм извършил”, твърди Сидеров. Той се закани че ще поиска имунитета на главния прокурор и че ще съди главния секретар на МВР. От „Атака” дори съобщиха, че вече събират подписи за отстраняване на Сотир Цацаров от поста му.

 

До поредното дело срещу Волен Сидеров за хулиганство се стига след като той и Десислав Чуколов решиха сами да преборят контрабандата и разпространението на дрога в София. „Покровителството на трафика става от МВР и СДВР”, коментира той и днес и дори реши да отправи обвинения към Нова телевизия. „Аз знам, че във вашата телевизия има клиенти на тези дилъри и знам от кого купувате”, заяви Сидеров, но обясни, че няма намерение да прави проверки и в сградата на Нова телевизия.

 

След като изложи тезата и обвиненията си, Сидеров напусна Съдебната палата и не влезе по другото дело за хулиганство срещу него – след инцидента на летище Варна. Не можел да чака повече да се освободи зала.

 

След като съдът даде ход на делото, адвокатите споделиха, че Волен Сидеров им е забранил да го защитават, без той да присъства. Така на практика свидетели се разпитваха в отсъствието на обвиняемия и защитниците му