Ангажиментът е на министъра на финансите Владислав Горанов

 

Предстои увеличение на заплатите в средното образование. Ангажиментът е на министъра на финансите Владислав Горанов.

 

Людмила Йорданова преподава руски на десети клас, но не е доволна от заплащането. „Определено работата не е оценена по достойнство. Твърде много се говори как ни повишават заплатите, но истината е, че последното увеличение беше преди четири години, само с 8% за цялата страна” заяви тя.

 

Според финансовият министър, има вариант заплащането да се подобри. „Нормално е в сферата на средното образование да нарастнат възнагражденията. Такъв ръст ще има. Това не са тези 20 милиона лева, които обещахме за системата. Те ще бъдат предоставени под формата на еднократни бонуси, за да не предрешават бюджета за следващата година”, заяви Горанов.  Учителите обаче не са сигурни, че материалните стимули  за труда им ще се подобрят и се оплакват, че все повече  родители се опитват да се намесят в тяхната работа. 

 

Нова телевизия продължава своята кауза- да следим отблизо за проблемите в училище и да търсим решение, заедно с експертите и хората, от които зависи това!  Очакаме и вашите сигнали за нашата обща „Мисия Образование”!