Над три часа нападателите тършували из къщата

 

Възрастен мъж беше бит и измъчван в продължение на четири часа, за да си даде пенсията. Това е поредният шокиращ пример за битовата престъпност у нас. Инцидентът се разиграва в монтанското село Боровци. 

 

Крадците влезли в къщата на 73-годишния Иван. Той все още не бил заспал. Двамата мъже, маскирани и с ръкавици, влезли в стаята и първо го удари в лицето, а след това го попитали къде са му парите.

 

Иван е пенсиониран полковник от строителни войски. Не казал къде му е пенсията и затова нападателите го вързали и повалили на леглото. Били го и с постелката от земята. Искали да го измъчват още по жестоко - с ютия. Докато единият търсил ютията и парите, другият го биел. Намерили в гардероба 240 лева и още 40, които били оставени на масата. 

 

Полицията все още издирва нападателите, а Иван е със счупен нос и наранявания. Посиненото му лице вече е повод за страх в цялото село. 

 

От началото на тази година в Област Монтана с взлом в домовете на възрастни хора са влизали 10 пъти, само две престъпления са разкрити.

 

Репортер: Биляна Борисова