Кой е Венцислав Ангелов-Чикагото?

 

Още по темата

След Бисер Миланов, който се кандидатира за общински съветник, се oказа, че той не е единственият с криминална биография отправил се към кметското кресло в община Русе. Сред 12 кандидати за кмет на града е още един стар познайник на родните служби – Венцислав Ангелов–Чикагото. И той ли е жертва на системата като Миланов и какво освен присъдите ги свързва?


Срещаме се с Венцислав Ангелов-Чикагото пред Съдебната палата в Русе. Място, където няколко пъти е чувал присъдата "виновен", за хулиганство, наркотици и контрабанда. Преди криминалните регистрации Ангелов е работил милиционер.


„Първото ми задържане беше през 1996 г., един побой в една дискотека и без вина станах виновен, след това имам едно задържане 2002 г., един тир на "Дунав мост", в него откриват цигари, контрабанда. По едни косвени доказателства, на един шофьор, който казва, че аз съм човекът, който го е посрещнал в камиона, без да съм присъствал на затварянето на камиона на Митница Русе, бях обвинен за контрабанда в особено големи размери. Последното ми задържане беше сега, на 21 август 2011 г. в к.к. "Златни пясъци". Задържаха ме като лидер на организирана престъпна група за трафик на кокаин от Перу, Лима до Мадрид, Испания. Делото е на етап осъдителна присъда, 3,6 месеца, ефективно ВКС”, обяснява Венцислав Ангелов–Чикагото.


Дъждът ни изненадва и довършваме разговора на закрито.


„Бях в Чикаго 2 години, 1992-ра, след като напуснах сектор КАТ, заминах за Чикаго с моята съпруга, която в момента е покойница. Стояхме три месеца и си тръгнахме, напук на всички, които казаха, че няма да се върнем, ние се върнахме. И оттам създадохме и нощен клуб „Чикаго плейбой намбър 1” и оттам хората ме свързват”, добавя Ангелов.


Той се е занимавал и с търговия на цигари и горива. Казва, че е бил представител на фирма за гориво под опеката на взривения силов бос Стоил Славов - бизнесмен, арестуван през 2014 година от ДАНС по подозрения, че клати банковата система у нас след негова публикация във Facebook.


Твърди, че го издържат роднините. За изборите се явява като кандидат от Националната републиканска партия. Кампанията си Ангелов води основно във Facebook. И макар да намира словесните заплахи за нормални, Ангелов е безкомпромисен.


„Русе има спешна нужда от промяна. Почваме от въздуха и водата и продължаваме към всичко останало. Ще ви кажа – инфраструктура, озеленяване, безработицата. Аз съм създател на тази Facebook групичка, която обяви война на корупцията във всеки един спектър на икономика, политика и социален живот, плюс съдебната система и обвързаността на съдии, следователи и прокурори с политическите партии”, каза Ангелов.


Политически парти, с които бяха обвързани двамата му синове. Дейни участници в контрапротестите, дирижирани от кандидата за общински съветник в Русе – Бисер Миланов.
Кълне се именно в децата си, че той няма нищо общо с дирижирането на платени протестиращи. Гневен е на системата и на корупцията. И съжалява само за едно нещо в живота си - като милицонер е бил пряк участник във Възродителния процес.


Повече по темата гледайте във видеото.