Те не са ефективни единствено за превишена скорост

 

Десетки нарушения на пътя се заснемат всеки ден от съвестни шофьори. От началото на годината полицията работи по над 370 сигнала, а повече от 120 шофьори вече са наказани с фиш или акт. За последните четири месеца около 600 клипа са качени само в интернет платформата „Шофирай безопасно”. Около сто такива сигнала получаваме и от зрители на Нова всеки месец. 

 

Всеки ден ви показваме кадри на зрители с фрапиращи нарушения на пътя. Веселин е заснел нагло изпреварване. Той работи в сервиз и учебен център. Откриваме го на изложба на малки макети, които той създава. От мини камиона Веселин се качва на автомобила си, от който ще заснеме новата порция нарушители. Най-често той заснема неправилни изпреварвания, грешно завиване и престрояване. Статистиката е същата и на полицията.

 

А гражданската активност на Веселин не свършва само със заснемането на нарушенията. За едно от тях е сезирал полицията. Все още очаква резултат от сигнала си.

 

За да има тежест в съда обаче, всеки заснет клип на нарушение трябва да е придружен и със свидетелски показания. Видеорегистраторите не са ефективни единствено за превишена скорост, защото записът от тях не може да е доказателство за това с каква скорост се е движил заснетият автомобил.

 

И още един любопитен факт – самите шофьори, които имат камера в колата си, са по-внимателни. 

 

Очакваме вашите кадри за нарушения на пътя! Изпращайте ни ги в "Моята новина"