Опасно предупреждение след срещата му с премиера Бойко Борисов

 

Възможно е терористи да проникнат в Турция и оттам – в Европа, под прикритието на бежанци. Това каза след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов турският премиер Ахмед Давутоглу.

 

Още по темата

Единственият начин да се противодейства било разузнаването да си върши добре работата, но двамата премиери увериха, че и турското, и българското го правят.

 

Министър-председателят Бойко Борисов е на спешна среща с турския премиер. Двамата се срещнаха в Истанбул, за да обсъдят бъдещи общи мерки за справяне с бежанската вълна.

 

Темата се измести към терора и това е обяснимо предвид тежкия атентат в Анкара преди няколко дни.

 

Посещението на Борисов в Турция е първото след тежкия атентат в Анкара, който отне живота на поне 97 души.

 

А по темата за мигрантите - 66 хиляди бебета на бежанци са се родили само в Турция от началото на кризата. Турция приюти над 2 милиона мигранти.

 

След срещата си с турския премиер Борисов отпътува за Европейския съвет в Брюксел, където темата отново е бежанци. Министър-председателят пое ангажимента да отстоява идеята за създаване на зона за сигурност по турската граница, така че мигрантите да могат да се завърнат по домовете си, когато конфликтът приключи. Други едностранни ангажименти от страна на България не са били поемани.