Трайчо Василев и доведеният му син остават в ареста

 

Внучето на Трайчо Василев-Пиже е в болница вследствие на стреса, преживян по време на нападението над нашия екип в ромската махала в Самоков, това стана ясно от лист за хоспитализация, който адвокатът на Василев представи в съдебната зала като ново доказателство. Доведеният му син Владимир пък трябвало да бъде освободен, защото имал кредит за изплащане.

 

Още по темата

Софийският апелативен съд гледа мярката за неотклонение на Трайчо Василев-Пиже и доведения му син Владимир Андонов, които са задържани под стража заради нападението над екип на Нова на 6 октомври. Василев и Андонов остават в ареста.

 

Колегите отидоха в ромската махала, за да интервюират Пиже, тъй като беше кандидат за общински съветник. До интервю с кандидат-общинаря не се стигна, защото колегите бяха посрещнати "на нож".

 

Според Георги Лялев, адвокат на Трайчо Василев с поведението си журналистите са провокирали агресивно поведение от страна на ромите в махалата. Василев само псувал и крещял, но нямало никакви данни, че е нападал колегите. Цялото обвинение срещу него било, за да се угоди на една медия, твърди Лялев.

 

"В светлината на заливащите ни по същата тази медия формати, е най-малко цинично да бъдат повдигани обвинения на Пиже и да се иска задържане", категоричен беше Лялев.

 

"Целена и търсена провокация". Така адвокатът описа поведението на журналистите от Нова, преди да бъдат нападнати от Пиже и компания.

 

Прокуратурата потвърди, че дори и да е имало провокация, ромите не трябвало да реагират така.

 

"Искам да бъда освободен под гаранция", заяви Пиже пред съда.

 

Highslide JS
Снимка: Десислава Георгиева, Нова ТВ

 

Припомняме, че репортерът Надя Ганчева беше блъскана, а операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха бити. Иванов беше с подута от побоя скула. Бяха задържани четирима души - Пиже, доведеният му син Владимир Андонов, биологичният му син Иво Василев и техният приятел Ангел Ангелов. Последните двама бяха освободени миналата седмица, а прокуратурата не е обжалвала мярката им.

 

Всички четирима са обвинени в хулиганство. След скандалното нападение Пиже се оттегли от битката за общински съветник, а главният прокурор поиска сваляне на имунитета му.

 

Днес по традиция Съдебната палата е окупирана от двайсетина роми, дошли да подкрепят Пиже и компания.