Пропастта е факт, а шофьорите са притеснени

 

Пропадане на пътя Петрич - Гоце Делчев застрашава шофьорите. За огромната дупка на пътя, който води до граничния пункт Илинден – Екзохи, ни сигнализира наш зрител. Тази яма насред пътя Петрич – Гоце Делчев шокирала Наско Цанов.


„Малко преди Папаз чаир, на доста остър завой, след дъждовете, попадам на тази гледка. Наложи се да вдигам падналите колчета и неугледни табели, за да не попадне някой в тази ужасна пропаст”, обясни Наско Цанов.


Отиваме на място. Пропастта е факт, а шофьорите притеснени.


”Виждате какво става тук. Лошо е, мъгла почва сега да пада, не може да се вижда нищо. Аз пътувам често по този път и го знам. Примерно човек, който не го знае и пътува за първи път, е опасно много”, добавя Цанов.


Пътят е предпочитан от камионите. Той води до граничния пункт Илинден – Екзохи. Шофьорите недоволстват и от липсата на знаци, които да предупреждават за опасността на пътя. Оказва се, че проблемът не е отскоро.


„Това си е направо убийствено. Няма знаци никъде. Даже и отгоре трябва поне на 50 метра да има знак. Това е много от отдавна, не е отсега”, казва още Наско Цанов.


От Агенция "Пътна инфраструктура" признават, че пропастта на пътя е от началото на годината. Обилното снеготопене подкопало трасето. Вече са взети мерки и пътят ще бъде ремонтиран до края на годината, ако времето го позволи.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Изпращайте ни още Ваши снимки и сигнали в рубриката "Моята новина".