Раиф дал на чиновниците девет килограма монети

 

Девет килограма данък!  Мъж от Мадан се разплати с данъчните с жълти стотинки. Така протестира срещу властите, които не го били уведомили, че ще запорират заплата му заради забавените налози. 

 

Преди броени дни Раиф разбрал от работодателя си, че заплатата му е запорирана. Дължал на местната хазна  данък за автомобила си на стойност 116 лв и 45 стотинки. Така недоволният мъж решил да накаже чиновниците.

 

Преди броени дни Раиф разбрал от работодателя си, че заплатата му е запорирана. Дължал на местната хазна  данък за автомобила си на стойност 116 лв и 45 стотинки. Недоволен, Раиф решил да накаже  чиновниците.

 

Ден преди да разбере за запора, той идвал на касата и платил част от задълженията си. И докато две служителки брояха стотинките почти час и половина, той потърси отговор на въпросите си от директорът на местни данъци и такси.
 

"Аз се възмущавам на това нещо на обикновеният човек за толкова малка сума му създават неудобства, а олигарсите и богатите могат с години да не си плащат данъците“, споделя Раиф. 

 

От началото на годината в Мадан са направени 100 запора на физически лица. 

 

Репортер: Анелия Веселинова