Нищо няма да излезе от разследването, заяви сирийски журналист

 

Случилото се в Средец в четвъртък вечер се свежда до субективната преценка на служителите на МВР. Това заяви бившият служител на две секретни звена от сигурността д-р Милко Василев.

 

Според него проблемът е доколко е адекватна тази преценка, тъй като когато един служител на МВР не е достатъчно подготвен и уверен в способностите си, приема повечето действия като агресия срещу него.

 

Сирийският журналист Нидал Хлайф заяви, че нищо  няма да излезе от разследването и никой няма да защити бежанците, защото техният живот не струва нищо. Той прогнозира че ще оневинят полицаите, а напрежението ще ескалира.

 

Управителят на СФСМВР Илия Хрисимов заяви, че инцидентът на границата е в резултат на натрупаните проблеми в сектора. Той припомни, че заради лошите условия и претоварването на служителите по границата, са загинали четирима служители. Според Хрисимов проблемът на българо-турската граница ще се задълбочава, тъй като ръководството на МВР не предприема никакви мерки за подобряването на условията за работа на служителите.