"Това са хора, които са си вършили работата в екстремна ситуация", на мнение е премиерът

 

Като нелеп премиерът Бойко Борисов определи инцидента край българо-турската граница, при който след предупредителен изстрел и рикошет бе застрелян нелегален имигрант. 

Още по темата

 

"Това са хора, които са си вършили работата в екстремна ситуация. Многобройна група в тъмната част на деня, компактна, рискова, направили са необходимото. Просто нелепа случайност, защото експертизата излезе от рикошета на патрона. Никой не е искал да убие човек, така че нито са за медали, нито са за оставки”, коментира Борисов. 

 

"Отзвукът в Европа е, че България е най-добре пазената граница. Искате да ни докарат чужденци да ни пазят границата ли? Ние пари си имаме и я пазим – такива, каквито са ни ангажиментите. Ако започнат да дават пари, не е хубаво, защото значи друго”, посочи министър-председателят. 

 

"И Ненчев е на границата в момента. В същото време един бедстващ турски танкер, дано да се размине, пратихме „Пантери”, „Кугъри”. Дано спасят и хората, дано няма и допълнителен проблем, но Ненчев го изпратих и при кораба да отиде, а утре цял ден ще е на границата. Така че от един нелеп инцидент, понеже нали е предизборна ситуация, такива изказвания чух, че просто да им се чудиш на акъла”, заяви още премиерът.