Съоръженията са без осветление и сигнална маркировка

 

Нов кошмар за шофьорите на пътя Асеновград-Смолян. Трите тунела, през които на ден преминават хиляди шофьори, са опасни - без осветление и без сигнална маркировка.

 

И трите тунела между Асеновград и Бачково са в окаяно състояние. Шофьорите, които пътуват за Пампорово и Смолян, се страхуват да минават през тях, за да не катастрофират.

 

Лампите са изпочупени и свалени, а електрическите кабели са изтръгнати. 

 

Мракът в тунелите е най-голямата опасност за шофьорите, разказва ни Николай, който от 10-години превозва туристи до Бачковския манастир.

 

Карайки, изведнъж попадаш в тъмна дупка, особено ако те е напекло слънцето и като влезеш в този тунел, очите ти се замъгляват”, заявява Николай Марков.

 

„Тук непрекъснато стават катастрофи.От светло излизайки на тъмно, един водач не може да овладее превозното средство, не намира габаритите на пътя и се блъска в оградата на моста над река Чая”, разказва Манол Генов. 

 

Другата потенциална опасност от катастрофи в тунелите е водата, която се стича по стените. Тя допълнително руши пътната настилка, а когато е студено замръзва и вътре се образуват пързалки.

 

Рехабилитацията на пътя Асеновград-Чепеларе се отлага четвърта година заради липса на пари.  Сега ремонтът на тунелите е включен в нов проект за близо 25 милиона  лева. Той обаче ще стартира догодина, обясниха от Пътната агенция. Докато започнат ремонтите, шофьорите поискаха полицията да постави пред тунелите табели, ограничаващи скоростта в тях.