Бюрокрацията в Брюксел прилича на тази в Съветския съюз, заяви още той

 

Трябва да има още гранична полиция. Представям си ги с много по-наситено присъствие. Армията да бъде пратена да помага”, това призова в ефира на Нова телевизия лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

 

„Явно е, че граничната полиция не достига. За да обучиш един граничен полицай, трябва време. Дотогава трябва да се изпрати армията на границата”, категоричен е Каракачанов.


 
Относно инцидента край град Средец, при който имигрант загина, ударен от рикоширал куршум, Каракачанов заяви, че не е добре когато умират хора без значение по какъв повод и какви хора. 

Още по темата

 

„От две години от ВМРО говорим, че трябва да се направи ограда по българо-турската граница, а тя все още не е направена”, заяви Каракачанов. 

 

Според него бежанците са минали през канал.

 

„Няма как случайно да са се срещнали на табелата преди Средец и да са тръгнали заедно към Бургас или София”, коментира Каракачанов. 

 

Според него този поток от нелегални имигранти се засили към Европа заради „глупавата европейска политика, заради политиката да се правят експерименти в Близкия изток – Арабски пролети, заради изказвания на европейски политици”, с които канят бежанците. 

 

Що се отнася до интегрираната система за охрана на границата, Каракачанов заяви, че тя работи, но няма достатъчно хора на място. 

 

„Какво, ако имаш камери, като нямаш с какво да ги спреш, нямаш жива сила, която да ги отрази”, заяви Каракачанов. „Отново се обръщам към българския премиер - нека армията да си отиде на границата. По този начин самите каналджии и имигрантите няма да си позволяват да минават границата. Това са хора, които не бягат от никаква война, това са хора, които искат да живеят на гърба на европейските държави”, допълни той. 

 

Според него Турция не спира бежанците, както твърди, а се възползва от ситуацията за натиск над Европа. Същевременно европейските бюрократи отдавна били изгубили своята ценностна система. 

 

Бюрокрацията в Брюксел прилича на тази в Съветския съюз. България трябва да си защитава своите интереси, никой не може да ни каже как”, заяви още Каракачанов.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!