Това коментира Николай Хаджигенов по повод разкритата схема за измама със самолетни билети

 

„Това, което виждам напоследък е, че въобще ще трябва да закрием МВР и прокуратурата и да назначим Вашите екипи там. При Вас има 100% ефективност, докато при тях има нулева ефективност, и всеки път е така. Това е тъжно”, коментира адвокат Николай Хаджигенов по повод разкритата от Тина Ивайлова схема за измама със самолетни билети.


„Когато хора, които преминават националната граница по начин, който не е легален, за мен тези хора са с нечисти намерения. Тези хора идват тук, за да направят някакво зло. Видяхме случаите с ограбените домове на възрастните хора в тези области”, коментира в студиото на „Здравей, България” Костадин Георгиев–Калки, музикант и стоматолог. Изказването му идва по повод убития мигрант от рикоширал патрон на пистолет край Средец.


„Въпросът не е къде се намира Средец. Въпросът е, че абсолютно невъоръжен човек е застрелян като куче на границата. Държавната машина се събра да защити един полицай, който използва абсолютно незаконосъобразно оръжието си”, контрира адвокат Николай Хаджигенов и припомни, че употребата на оръжие у нас „е възможна единствено при заплаха на живота, а такава няма. Независимо дали е рикошет или удар в тила, все е едно”.


„Предполагам, че съществува добре организирана схема от каналджии”, добави Коцето Калки, а адвокат Хаджигенов каза: „Тъжната истина е, че МВР не работи”.


„Всеки път, когато някой застреля невъоръжен човек, това е убийство”, добави адвокат Николай Хаджигенов.


Това не са бежанци. Те са нашественици. Те ограбват и унищожават една страна като Германия. Това нещо ще дойде и тук. Притяснявам се за сигурността на моето семейство. След една година, когато започнат атентатите, ще ви питам кой разрушава мира. Трябва да имаме национална граница и сигурност”, прогнозира Коцето Калки.


Целия разговор гледайте във видеото.