Видеостени в София, Пловдив и Варна ще показват на живо случващото се в изборния ден

 

В изборния ден, 25 октомври, новинарският екип на Нова ще осигури 18 часа непрекъснато отразяване на вота на българите - за местна власт и за референдум.

 

Нова ще разчита на всички свои платформи - телевизионния ефир, радио Nova News и интернет, за да фокусира вниманието си върху всичко важно, което съпътства избора на България. А рубриката "Моята новина" е отворена за сигнали за нередности, свързани с вота. Вашите сигнали очакваме ТУК.

 

Изборният маратон ще започне още сутринта с Мира Иванова и Деян Веселинов в „Събуди се… и Гласувай”- специално издание на неделния сутрешен блок на Нова. Специален ще бъде и неделният следобед - с "Избори в Комбина" с Галя Щърбева и Лора Крумова, по изключение от 15:00 до 18:00 часа.

 

В извънредни емисии през целия ден и удължено издание на обедните новини - от 12:00 до 13:00 ч., Ани Салич и Ники Дойнов, заедно с репортерите на Нова ще следят изборния ден в цялата страна.

 

 

За първи път и специално за слушателите на Радио Nova News Диана Найденова се връща в радио студиото с оригинална авторска програма в разгара на изборния ден. От 11:00 до 15:00 часа предстои разговор с интересни гости и пряка връзка със слушателите на най-новото радио у нас, което звучи на честота - 95,7 MHz за София, 97,1 MHz за Велико Търново и 98,2 MHz за Кюстендил.

 

По традиция, изборната нощ на Нова ще е в ръцете на Ани Цолова и Виктор Николаев - тандема с най-голям опит в отразяване на избори. Специалното студио "Свободни да избираме" започва в 18:00 часа на живо от НДК. Репортерите на Нова в цялата страна тръгват по горещите следи на изборите, а разследващите екипи на медиата ще реагират мигновено на зрителски сигнали за нарушения.

 

Николай Дойнов ще представя резултатите от вота, като за първи път Нова комбинира усилията на двете най-авторитетни социологически агенции - "Алфа Рисърч" и "Галъп", които ще броят гласовете в 9 града на страната, както и преразпределението на политическите сили в национален мащаб.

 

За да бъде близо до хората, на точното място в правилния момент, Нова ще излъчва най-интересното от изборния ден на специално изградени видеостени в три големи града в страната: София, Пловдив и Варна.

 

Три екрана – пред НДК в София, на Площад Централен в Пловдив и на входа на Морската градина във Варна, ще предават на живо чрез ефира на Нова случващото се в страната през най-горещите часове, между 18.00 и 22.00 ч. Всеки желаещ може да се възползва от уникалната възможност да коментира и споделя своето мнение и да бъде чут от милиони.

 

Най-актуалното от изборния ден може да бъде проследено и на Novanews.bg, както и в канала на Новините на Нова във vbox7.com и в YouTube.

 

Нова телевизия те призовава да гласуваш независимо. Ако споделяш това послание, сподели #АзСъмНезависим. Защото с всяко следващо споделяне намаляваме тежестта и значението на контролирания вот.