Напрежението в Неделино отново ескалира

 

Отново напрежение в Неделино. И отново, заради стола в кметството, който само след четири дни ще има нов стопанин. Как в града се стигна дори до бой, след който един от участвиците е с опасност за живота?


За битката между двама кандидати да бъдат временно изпълняващи длъжността кмет на Неделино разказваме не за първи път. Дни преди местния вот, на който позицията официално ще намери титуляра си, обаче, борбата ескалира. При това буквално. Днес всички говорят за жестоко сбиване от преди нощ. Заради това млад мъж е в Смолянската болница в тежко състояние.

Още по темата


„Той в момента е с тежко комоцио, направил е гърч в следствие на тая травма която е понесъл”, казва д-р Атанас Белчилов, хирург в МБАЛ-Смолян.


Състоянието не позволява да разговаряме с Красимир. Негови приятели в Неделино обаче разказват, че бил симпатизант на един от опонентите на Беширов.


„Понеже е раздавал запалки за Петров - за другия кандидат и един от привържениците на Беширов го е ударил с дъска ли, с желязо ли, със стол ли, не знам”, разказа Стефан Гьоладжиев.


Приближеният на Беширов, участвал в сбиването, беше задържан от полицията за 24 часа. Днес отрече причината за побоя да е предизборна. Била битова свада вследствие на доста изпит алкохол и от двамата.


На временният кметски стол от няколко дни е седнала Емилия Стефанова. Назначена от разследваният за злоупотреби кандидат кмет Стоян Беширов. От вчера насам същият пост се опитва да заеме и Румен Русанов, избран от местния парламент. Основанията им :


„На избора на общинския съвет и на основание на писмото на областния управител да стъпя в длъжност”, казва Румен Русанов.


„Има определения на съда, които гласят че се отменя решението за избора му за временноизпълняващ кмет на общината”, казва Емилия Стефанова.


Днес срещата на двамата се случи пред камерата ни. През това време около врата се появяват група мъже, симпатизанти на Беширов. Идват и привърженици на Русанов.


Напрежение има не само вътре в общината. Словесни престрелки има и по кафенетата разпределени между враждуващите лагери.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова


Нова телевизия призовава - гласувай независимо! Ако споделяш това послание, сподели #АзСъмНезависим. Защото с всяко следващо споделяне намаляваме тежестта и значението на контролирания вот.