Четиримата мъже призовават за край на "прахосничеството" на пари за предизборни кампании

 

Нетрадиционен билборд разбуни духовете във Варна. На него четирима приятели заявявят, че не искат да са общински съветици. 


Идеята се родила, докато четирима приятели-бизнесмени пият кафе и обсъждат чете ли някой изобщо предизборните билбордове и плакати.


Основната ни цел беше да проверим колко хора обръщат внимание на този вид предизборна реклама. Смятахме, че поне няколко дни никой няма да прочете какво пише на нашия билборд”, обяснява Нелко Начев.


Ние не виждаме да има сблъсък на идеи, сблъсък на концепции. По-скоро има едно вяло оплюване и абсолютно безсмислени билбордове из целия град”, обяснява Кольо Кечовски.


Вместо да се рекламират с празни послания, приятелите предлагат бъдещите съветници да започнат общественополезното си дело за града, отказвайки се от заплата.


Конкретно за Варна Общинският съвет има годишна заплата от 650 000. За един мандат прахосват 2,6 млн. лева”, споделя Николай Димитров.

 

Четиримата мъже вече получили поздравления за идеята, както и съвет да махнат билборда в събота, за да не си помисли някой, че правят незаконна агитация.


Те обаче са категорични – билбордът остава на мястото си и в деня за размисъл, пък кой каквото иска, това да си мисли.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Искра Урумова