Само за последните три години компанията е внесла около 32,5 млн. лв. под формата на осигуровки

Социалните осигуровки в „Булгартабак Холдинг“ АД и във всички дъщерни предприятия 
винаги са се заплащали на база реално получени заплати, съобщават от компанията.

 

По техни данни средният осигурителен доход в „Булгартабак” е с 250% по-висок от този за страната или 2,5 пъти повече спрямо средната работна заплата. Дружеството твърди, че внася осигуровки в размер значително по–висок от минималния осигурителен праг, включително голяма част от служителите се осигуряват на осигурителния максимум.

 

Само за последните три години компанията е внесла около 32,5 млн. лв. под формата на осигуровки.

 

Дружеството осигурява значителни приходи в бюджета на държавата. За последните четири години „Булгартабак” е внесло под формата на дaнъци, осигуровки и акцизи около 3 млрд. лв., а само за 2014 г. сумата е приблизително 700 млн. лв.

 

„Поради това считаме, че дискутираното административно увеличаване на осигурителния праг и допуснатото изключение в сектора „Производство на тютюневи изделия“ нямат пряко отношение към размера на внасяните от „Булгартабак Холдинг“ АД осигуровки, като други коментари имат единствено манипулативен характер. В този смисъл, няма да останем безучастни срещу опитите да бъде дискредитирано доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил. Ние сме отговорна към служителите си компания, изряден платец към държавата и не желаем да бъдем замесвани в политически и медийни манипулации”, подчертават от дружеството.

 

От „Булгартабак” допълват още: „Българската икономика се нуждае от подкрепа и развитие. Уронването на престижа на българските компании допринася само за дестабилизация на сектора. Заставаме до всяка една българска компания и когато има критика, нека бъде градивна и подкрепена с доказателства”.