Служителят на реда има травма в областта на гърдите

 

Таксиметровият шофьор, който нападна полицай в центъра на София късно снощи, е задържан за 24 часа. След инцидента 36-годишният униформен е приет във ВМА. Установено е, че има травма в областта на гърдите, но е изписан за домашно лечение.

 

Снощи точно пред сградата на Народното събрание полицаят няколко пъти направил забележка на шофьора, че е спрял на забранено място. Това вбесило таксиметровия шофьор и той се нахвърлил на служителя на реда. На място веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и една линейка.

 

Оказва се, че таксиметровият шофьор е осъждан за убийство. „Когато този мъж е придобил удостоверение за таксиметров шофьор, той не е бил осъждан. След това законът не изисква да ни бъде предоставено актуално свидетелство за съдимост. Работодателят е трябвало да изиска актуално свидетелство за съдимост. Предстои проверка във фирмата”, обясни пред Нова телевизия директорът на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. 

 

Арестуваният таксиметров шофьор се казва Борис Симеонов Тасев и е бивш полицай. Той е работил в Първо РУП до средата на 90-те години, съобщава БНР. От прокуратурата съобщиха, че вече е започнало бързо производство срещу 46-годишния шофьор. Разследването трябва да приключи в рамките на 7 дни.