Това заяви в студиото на "Здравей, България" премиерът Бойко Борисов

 

Още по темата

„Още вчера сутринта от МВР щяха да приберат председателя на партия „Солидарност” Христо Младенов, но той има имунитет. Прокуратурата ще поиска от ЦИК сваляне на имунитета му и тогава да се задейства досъдебното производството за отправяне на заплахи”, заяви в студиото на „Здравей, България” премиерът Бойко Борисов.

 

„Когато пътувах към студиото на Нова телевизия, звъннах на директора на НАП Бойко Атанасов, за да го попитам докъде са стигнали със случая с джебчийките. Проверките от 14 са станали 30, цялата мрежа в момента разработват и бъдете сигурни, че ще стигнат докрай” , каза още Борисов. 

 

В социалната мрежа вече е подета кампания в защита на заплашената журналистка под мотото #ПодкрепиВероника. Към инициативата се включи и Мрежата за свободно слово.

 

Припомнете си заплахите на председателя на партия "Солидарност" към репортера на Нова Вероника Димитрова: 

 

 

За Пиже мисля, че институциите направиха всичко, което можеше по закон да се направи”, каза Бойко Борисов.

 

Премиерът коментира и изказването на Лютви Местан, че „местните избори на 25 октомври ще отговорят на въпроса кой кой е в българската политика”: „Изборите са състезание, на което всеки да покаже колко е силен, а силата се измерва с това колко хора те подкрепят. От една страна Лютви Местан направи заявка, че ако партиите, които управляваме, на местните избори сме слаби, те ще атакуват правителството и коалицията. Има значение, заедно с Реформаторския блок, с АБВ и с Патриотичния фронт да не получим лош резултат, защото това ще даде възможност на опозицията с право да атакува и с вотове на недоверие да се опита да ни свали от власт”, заяви Борисов.

 

Местните избори винаги са повличали крак. Ако се представиш добре – управлението е стабилно”, каза още той.

 

„Много хора ме упрекват, че по време на управлението на ГЕРБ, КТБ се е разраснала. Аз много пъти съм казвал, че ако ние не я бяхме подпрели, както и подпряхме и други български банки, тя щеше да се срути още тогава и щеше да нанесе големи щети. Пламен Орешарски и Петър Чобанов са виновниците, които трябва да понесат наказателната отговорност за това, което се случи с КТБ”, коментира още Борисов.

 

С Плевнелиев сме в прекрасни отношения. Призовавам всички да гласуват на референдума”, подчерта премиерът.

 

Борисов коментира и промените в законодателството, подкрепени от депутати от ГЕРБ, заради които се постави под въпрос бъдещето на Йордан Бакалов като шеф на служба „Военно разузнаване”. 

 

„Имаме един депутат-адмирал, който става за този пост. Той не е по-лош от Бакалов, но депутатите така го направиха, че ме ядосаха и затова призовах президента Росен Плевнелиев да наложи вето на закона. Става дума за депутата Пламен Милушев”, каза  Борисов.