Това разкри премиерът Бойко Борисов

 

Мащабна акция срещу търговците на гласове се провежда в цялата страна. Това обяви в "Здравей, България" министър-председателят Бойко Борисов. Полицаи и прокурори атакуват адреси и хора, за които има информация, че се занимават с купуване на гласове за изборите. 

 

Успоредно с акцията срещу търговците на гласове, разследващите и прокуратурата работят проверждат разработка и срещу нелегалните мигранти и трафиканти на хора през границата ни. Вече са арестувани 30 трафикани на хора в София, 60 - в Пазарджик. Задържани има в Хасково и Видин. Ръководител на операцията е главният секретар на МВР Георги Костов. 

 

"Всеки ден залавяме по 50-100 души", уточни премиерът. 

 

Очаква се в акцията срещу трафикантите да бъдат арестувани над 1000 души. 

 

"От 6:00 часа тече акцията по всички сигнали, които сме получили. Проверих ги в 6:30 часа и вече бяха започнали", поясни Борисов.  

 

Той посочи, че българската граница се пази най-добре от всички европейски граници: "Полагаме големи усилия, харчим големи пари, пратихме армия. Всеки ден залавяме по 150 души в страната". 

 

По думите му добрата работа на граничната полиция кара мигрантите да минават по други маршрути – някои са започнали да минават през Русия.