Размирната Община Гърмен потъна в размисъл

 

Ден на размисъл преди местните избори и гласуването на референдума в неделя. В цялата страна членовете на избирателните комисии и дежурни прокурори ще следят за нарушения на изборния закон. 

 

До настоящия момент в ЦИК не са постъпили сигнали за нарушения в деня на размисъл. Във всички общини се подготвят изборните помещения за изборния ден. Няма сигнали и за агитация. 

 

Спокойно преминава денят за размисъл в иначе размирния Гърмен. Многолюдната община се готви да направи своя избор за кмет между петима кандидати, а жителите й се надяват проблемът с незаконните къщи най-после да се разреши. 

 

През пролетта след масов бой жителите на Гърмен се разделиха на българи и роми и изгориха границата на търпение помежду си. Днес в деня за размисъл и едните, и другите се надяват да вземат правилното решение.

 

Ден преди вота в Гърмен няма и следа от напрежение. Има обаче отчаяние. В незаконната ромска махала повечето вече са го измислили.

 

Дали ромите ще бойкотират вота в неделя ще стане ясно още утре. По-важният въпрос, който вълнува всички, е ще продължи ли събарянето на незаконните къщи и след изборите.

 

Репортери: Ева Костова, Екатерина Николова