Според Антоанета Христова най-големият сблъсък на интереси ще бъде в големите градове

 

„Основната мотивация, която се забелязва на тези избори, е финансовата. И това е тенденция, която наблюдаваме от няколко години насам. Тренд, който се притяснявам, че няма да се обърне, ако не стане нещо категорично драматично като решение и промяна на системана на гласуване. Представям си, че наистина задължителното гласуване може да бъде решение. И според мен настоящият референдум обедня от това, че отпадна този въпрос”, обясни в студиото на Новините на Нова политическият психолог Антоанета Христова.


Според нея все повече „политиците и системата ще си доказват, че демокрация без активност на гражданите почти не може да съществува. Това е едно от решенията които виждам”, добави психологът.


По думите ѝ има разлика в гласуването на хората в малките, средни и големи населени места. В малките и средно големи градове хората се познават и гласуват за личността, докато в България сега има няклоко големи градове, които са индикативни – това са Варна, Пловдив, Хасково, Видин, Пазарджик.


Там (в големите градове *бел. ред.) ще се случи сблъсък на интереси и той ще се случи не на повърхността, а като война на ресурси”, заключи Антоанета Христова.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Харесайте Facebook страницата на Новините на Нова, за да следите изборните резултати в страната през целия ден. 

 

Нова телевизия те призовава да гласуваш независимо. Ако споделяш това послание, сподели #АзСъмНезависим. Защото с всяко следващо споделяне намаляваме тежестта и значението на контролирания вот.