"Останахме единни, което е много важно", според нея

 

"Имаме места, на които Реформаторският блок прави пробив. Такива са Плевен и Шумен, където резултатите ни са много добри”, коментира изборните резултати Меглена Кунева.

 

"При предишните избори през 2011 г. резултатът беше наполовина. Смятам, че обединението на Реформаторския блок даде този допълнителен тласък, за да имаме удвоен резултат. Задържахме присъствието си, нараствайки непрекъснато от избори на избори”, заяви Кунева.

 

"Имаше и неща, които можехме да направим по-добре. Закъсняхме с единната регистрация. Ако я бяхме направили по-рано, вероятно много хора щяха да са още по-убедени, че трябва да направят тази крачка и да се включат в политическата борба на местно ниво”, заяви тя.

 

"Бихме били далеч по-успешни, ако имаше работещи органи на Реформаторския блок, така както е по нашето коалиционно споразумение. Тогава много от противоречията можеха да се разрешат по-рано. Например в Сърница се оказахме без кандидат, което не е оправдано”, коментира Кунева.

 

На въпрос дали ще има общ десен кандидат за президент, каквото предложение дойде от Радан Кънев, Кунева коментира, че за това е необходимо общо решение и заяви, че първо ще сподели личното си мнение с колегите, а след това с медиите.