Полицията ще пази НАТФИЗ известно време

 

 

Недоволни от последните прояви на лидера на „Атака” Волен Сидеров организират протест пред парламента с искане за снемане на имунитета му. Хората ще се съберат пред Народното събрание в 17:30 днес.


 
В нощта на изборите напрежението около Сидеров ескалира. Той и негови съпартийци нахлуха в НАТФИЗ. Това се случи за втори път миналата седмица.

 

В неделя Сидеров влиза в академията, за да търси сметка от студент, който, по думите му, го е ударил. 

Още по темата


 
Междувременно Сидеров влезе в словесна битка с гражданин и обвини и него, че му е посягал. Въпросният мъж – Емил Георгиев, категорично отрече. Сидеров пък обвини пристигналите на място полицаи, че защитават „побойника”. 


 
Докато течеше разправията между двамата, голяма група студенти скандираха „Вън” и „Молим ви да напуснете академията”.

 

Около час след началото на скандала в НАТФИЗ пристигна и вътрешният министър Румяна Бъчварова. Дори след нейната поява на място, Сидеров отказа да напусне сградата.


 
Броени минути по-късно се стигна и до физическа саморазправа – Сидеров беше ударен от неизвестен гражданин. Има съмнения обаче, че става въпрос за провокатор, поръчан от самия лидер на „Атака”. Със сигурност се знае, че нападателят не е студент в НАТФИЗ. 

 

 

Депутатът беше отведен от мястото на екшъна с патрулка. Закаран е в Първо РПУ. Оттам около 02:00 часа след полунощ е взет с линейка.

 

Сидеров нахлу в НАТФИЗ и в петък. Свидетели разказват, че лидерът на „Атака” се е появил с 15-20 души охрана. Започнали да се държат агресивно със студентите. 

 

Ректорът на НАТФИЗ заяви, че известно време пред академията ще има полиция.