Вече повече от 24 часа продължава кошмарът за хиляди членове на секционни комисии

 

Вече повече от 24 часа продължава кошмарът за хиляди членове на секционни комисии, които не могат да предадат протоколите си на общинската комисия, но не могат и да излязат от столичната зала „Арена Армеец”, където се помещава общинската комисия.

 

Походни легла, десетки припаднали и закарани с линейки по болници, дори и слух за починала жена, който се оказа неверен. Каква е ситуацията към този час провери екип на Новините на Нова.

 

Избори под обсада и щурм на Общинската избирателна комисия, в която 19 души приемат хилядите чували с бюлетини от изборите в София. Почти денонощие „Арена Армеец” остава пълна. Заради дългото чакане някои спаха върху изборните книжа, а други припадаха от изтощение.  

 

От здравното министерство отрекоха информацията за почитала жена. През целия ден обаче през определен период от време на носилка изкарваха следващия колабирал.

 

Обработката на изборните документи започна през нощта, а днес - след часовете висене, част от членовете на секционните комисии решиха да се спасяват по единично, като викаха роднини, които да ги снабдяват с провизии. 

 

След часове чакане някои изпаднаха в отчаяние и започнаха да пишат послания на медиите по стъклата, че са заложници. Други размахваха импровизирани табели. Тези, които предадоха протоколите, вече са по домовете си. Останалите остават да чакат реда си