Това е част от схемата, смята бившият заместник-председател на ДПС

 

„Очаквах всички атакисти да са тук пред вашата телевизия днес (бел.ред. – преди Осман Октай гост в студиото беше мъжът, ударил Волен Сидеров). Защо ги няма? Защото той е част от цялата схема. Няма нищо случайно”, заяви в предаването „Здравей, България” бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. 

 

„От 25 години постоянно наблюдаваме такива драми, циркове, с които много политически лидери и формации се опитват да се задържат в политическото пространство. Убеден съм лично за себе си, като човек, който 11 години е бил в предизборен щаб, когато не се състезават идеи и програми, винаги се получават такива ексцесии. Убеден съм, че Волен Сидеров търсеше този сценарий и в петък вечерта, и в нощта на изборите, за да привлече общественото внимание”, допълни още Осман Октай.

 

Той изтъкна, че добре познава Волен Сидеров още от 1990 година. 

 

„Добре знам кога излезе на политическата сцена през 2005 година, за да реанимира слабостта на ДПС и Ахмед Доган тогава. И впоследствие как беше употребен през всичките тези години като политически проект”, продължи Осман Октай.  

 

Според него в неделя през нощта Сидеров е търсел провокация в НАТФИЗ.

 

„Понеже там не се получи, полицията го изведе и удобно откри за юмрука на този човек”.

 

Запитан дали е случайно присъствието на Камен Попов пред академията, Осман Октай каза: „Не мисля, че е случайно. Убеден съм, че това е част от сценарий, направен от хора, които поддържат стратегията на Волен Сидеров”. 

 

Осман Октай продължи с мотивите си: 

 

„До 2006 година ДПС не са имали никога повече от 26 мандата, никога не са имали повече от 300, максимум 400 хиляди гласа. След появата на „Атака” и агресията на Доганизма, този модел започна да отвращава образованите турци. Това нещо трябва да се компенсира с други избиратели – като цигани и тн. Неслучайно днес компенсират отлива на турци с цигански гласове и се обслужва с такива ексцесии”, коментира бившият заместник-председател на ДПС. 

 

Осман Октай не вярва също така, че Конституцията ще бъде променена, за да нямат депутатите имунитет.

 

„Ако Волен Сидеров трябваше да бъде озаптен, наказан, няма по-голямо престъпление, извършено срещу молитвата в една джамия (бел.ред. – нападението пред Баня Баши в София). Ако властите тогава не го озаптиха, днес това е един хулигански цирк. Нещата са толкова сериозни”, коментира Осман Октай.

 

Повече гледайте във видеото!