Това ставало с предварително подписани молби за напускане без дата

 

Служители на Община Никола Козлево се оплакват, че вече бившият кмет Турхан Каракаш ги е принудил да напуснат работа. 

Още по темата


Каракаш е един от местните управници с лъскави служебни автомобили, с които репортерът на „Разследване” Васил Иванов запозна зрителите преди месеци. Той е и единственият герой от репортажа за лимузините, който не беше преизбран на поста си.


Елфида Ариф работи като касиер в Община Никола Козлево от 18 години. В началото на предизборната кампания преди малко повече от месец се оказва безработна. Това се случва веднага, след като съпругът ѝ – кмет на местно село от ДПС, решава да се кандидатира за нов мандат, но с подкрепата на ГЕРБ. Каракаш на момента я освобождава от работа. 


Официалната причина за това е подадена молба за напускане от самата касиерка. Тя е шокирана, защото такава молба не е подавала.


Малко по-късно се сеща, че преди две години кметът кара абсолютно всички служители на Общината да попълнят и подпишат молби за напускане без дата - с цел да бъдат политически лоялни.


Думите на Ариф пред камерата на Нова потвърдиха и други потърпевши.


Екипът на „Разследване” се срещна с кмета Каракаш на заключителния му предизборен митинг. Поискахме да ни покаже заявлението за напускане на Елфида, за да проверим за дали шрифта и мастилото, с които е написана датата, се различават, т.е. дали те са дописани. Кметът увери, че всички документи на служителката са събрани в досие и няма да бъдат скрити или да изчезнат внезапно.


Още по темата гледайте във видеото.